3 çocuğu olan yaşadı! Düşük faizli kredi ve vergi indirimi geliyor: Binlerce kişiye müjde verildi

3 çocuğu olan yaşadı! Düşük faizli kredi ve vergi indirimi geliyor: Binlerce kişiye müjde verildi

Yardımlar için de hane halkı geliri ve mülk sahipliği kriterleri gibi çeşitli alanlarda çalışmalar yürütülerek, kıstaslar belirlenecek. Böylece asıl yardıma ihtiyacı olanların yardım almasına engel olan uygulamaların da önüne geçilecek.

Bu sayede yıl boyunca yüksek gelirli ve dar gelirli ayrımı olmadan tüm vatandaşlara 25 metreküp ücretsiz doğalgaz verilmesi gibi uygulamaların da önüne geçilmiş olacak. Tüm bunların sonucunda sosyal yardımda hakkaniyet gözetilirken, sosyal devlet anlayışı da ön plana çıkacak.

Emekli, asgari ücretli ve dar gelirli ailelere kira yardımı, gıda yardımı, çocuk bakım desteği, çocuklu ailelere vergi indirimi gibi ek destekler sağlanarak, mevcut desteklerin oranında artış yapılacak.

Uygulamayla birçok yerden aynı anda ihtiyaçtan fazla alınan yardımların da önüne geçilmiş olunacak.

AK Parti kaynakları “Belediyeden, sivil toplum kuruluşlarından ve ilgili bakanlıklardan ayrı ayrı yardım alanlar var. Bunların tek elden yapılması gerekiyor. Asgari ücreti artırarak refah seviyesine ancak belli bir oranda katkı sağlayabiliyorsunuz. Buradaki refah kaybı sosyal yardımlarla artırılacak. Vatandaş devleti hissedecek. Üç çocuktan sonra vergi indirimi sağlanması, bu ailelerin aldıkları kredilerde faiz oranlarının düşük tutulması gibi uygulamalar hayata geçirilecek” değerlendirmesinde bulundu.

Exit mobile version