3 Dev marka 150 bin aracını geri çağırdı! Mercedes-Benz, Mazda, Toyota… Bu sorun kazaya neden oluyor

3 Dev marka 150 bin aracını geri çağırdı! Mercedes-Benz, Mazda, Toyota… Bu sorun kazaya neden oluyor

Mercedes-Benz, motor kontrol ünitesi (ECU) yazılımındaki bir sorun nedeniyle 27.000’den fazla aracı geri çağırdı. 2021-2023 model yılları arasında üretilen Mercedes ve Maybach S580 lüks sedan modellerini kapsayan bu geri çağırma, motorun aşırı ısınmasına veya ani durmasına yol açabiliyor. NHTSA (Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi), aşırı ısınmanın yangın riskini artırabileceği ve motorun durmasının kaza riskini yükseltebileceğini belirtti. Araç sahipleri, kendilerine yapılacak bildirimlerin ardından bayilere giderek ECU yazılımını ücretsiz bir şekilde güncelleyebilecek.

Mazda, ön hava yastıklarının kazada aşırı güçle açılmasına neden olabilecek bir yazılım hatası nedeniyle 77.670 spor aracını geri çağırdı. 2016-2023 model yılları arasında üretilen bazı MX-5 Miata modellerini kapsayan bu geri çağırma, hava yastığı sensörü kontrol modülünde bir sorun tespit edildiğini bildiriyor. NHTSA, bu durumun kaza anında yaralanma riskini artırabileceğine dikkat çekti. Mazda bayileri, bu yazılımı ücretsiz olarak güncelleyerek sorunu çözecek. Ayrıca, aynı sorun nedeniyle Stellantis’in Fiat markası da Miata ile aynı platformda bulunan 124 Spider modelinin 15.000’den fazla aracını geri çağırma kararı aldı.

Toyota, hidrolik fren sisteminde yaşanan bir hata nedeniyle 42.000’den fazla aracını geri çağırıyor. Geri çağırma, 2023-2024 model yılları arasında üretilen belirli Corolla Cross Hybrid modellerini kapsıyor. NHTSA, kayma sırasında elektronik kontrol ünitesindeki yazılım hatasının, aracın bir köşeyi dönerken fren desteğini kaybetmesine neden olabileceğini açıkladı. Bu durumun, aracın durması için gereken mesafeyi artırarak kaza riskini yükseltebileceği ifade edildi.

Exit mobile version