44 yıllık oto sanayi ustası uyardı! Araba yıkarken bunu sakın yapmayın: Balata ve freni mahvediyor

44 yıllık oto sanayi ustası uyardı! Araba yıkarken bunu sakın yapmayın: Balata ve freni mahvediyor

Ertan, “Uzun yoldan geldikten sonra kesinlikle arabayı 1 saat dinlendirmeden yıkamamak gerekiyor” diyerek, fren disklerine olan etkileri hakkında bilgi verdi. Yıkanan araçların fren disklerinin zarar gördüğünü ve bu durumun yüksek hızda frene basıldığında direksiyonu titretip, aracın kasasını oynatabileceğini belirtti. “Şehir içinde de aynı şekilde, aracınızı 1 saat dinlendirmeden yıkamamalısınız” diyerek dikkat çekti.

Kış aylarının ardından araç bakımının şart olduğunu vurgulayan Ertan, “Kışın araçlar genellikle fazla kullanılmaz, bu nedenle fren sistemlerindeki kayıcı parçalar zarar görebilir. Araçlar, kıştan çıktıktan sonra mutlaka bakıma alınmalı ve balata durumu kontrol edilmelidir” ifadelerini kullandı.

Fren sistemlerinin yılda en az bir kez kontrol edilmesi gerektiğini belirten Ertan, “Kullanmaya bağlı olarak balatanın ömrü genellikle 25-30 bin kilometre arasındadır. Ancak bazı balatalar 40 bin kilometreye kadar da çıkabilir. Kullanım alışkanlıkları, fren sistemi üzerinde büyük bir etkiye sahiptir” dedi. Ticari araçların ise yılda en az iki kez kontrol edilmesinin gerektiğini vurguladı.

Sürücülerin güvenliği için fren sistemlerine dikkat etmeleri ve araç bakımlarını aksatmamaları büyük önem taşıyor. Uzun yolculuklardan sonra araç yıkarken dikkatli olmak, kazaların önlenmesine yardımcı olacaktır.

Exit mobile version