45 Yaşında Emekliliğe Veda! EYT Sonrası En Çok Kademeli Emeklilik Bekleyenler Tepkiliydi: Ak Parti’den Emeklilik Yaşı ve Maaşı Açıklaması

45 Yaşında Emekliliğe Veda! EYT Sonrası En Çok Kademeli Emeklilik Bekleyenler Tepkiliydi: Ak Parti’den Emeklilik Yaşı ve Maaşı Açıklaması

“1 güne 17 yıl” çalışmak zorunda kalan milyonlarca kişi 23 yıldır çalışıp yaklaşık 9 bin prim günü olmasına rağmen emekli olamazken AK Parti’den emeklilik yaşına ilişkin dikkat çeken bir çıkış geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler önemli mesajlar verdi.

Meclis’in açılış töreni öncesinde konuşan Güler emekli maaşları için 2024 ve 2025 yılları arasında oluşacak farka ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu. “2024-25 yılı için bazı farklılıklar oluşacağına yönelik çalışma olduğu bilgisi geldi. Bazılarında ufak farklar olduğu söyleniyor. Rapor çıkarsa adil eşit düzenlemeyi hayata geçiririz” dedi.

Ortak bir çalışma yürütüldüğüne vurgu yapan Güler, “Yasal düzenlemeye ihtiyaç varsa değerlendireceğiz. 50’li yaşlarda emeklilik düşünülemez. 45-50’li yaşlarda emekli gelişmiş ülkelerde göremezsiniz. Adil bir noktaya taşımamız lazım. Çabamız ve gayretimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ise, ‘2025 bütçesini Aralık ayında görüşeceğiz’ dedi. Enflasyonu tek haneli rakamlara indireceklerine dikkat çeken Akbaşoğlu, ‘refah düzeyinin yükseldiği süreci yaşayacağız’ açıklamasını yaptı.

Exit mobile version