500 TL’lik banknot mu geliyor?

500 TL’lik banknot mu geliyor?

Küresel enflasyonun hedeflerin üzerinde seyretmeye devam ettiğini kaydeden Karahan, merkez bankalarının parasal sıkılığı sürdürdüğünü, gelişmekte olan ülkelere portföy hareketlerinin dalgalı bir seyir izlediğini aktardı. Yerel talep ve net ihracatın ilk çeyrekte büyümeye pozitif katkı sağladığını dile getiren Karahan, iç talepte direnç olduğunu ve arz koşullarının talep koşullarına kıyasla daha ılımlı bir seyir izlediğini vurguladı.

Karahan, son dönemde hizmet fiyatlarının ana gruplar içerisinde öne çıktığını ve enflasyon göstergelerinin ana eğilimde gerilemeye işaret ettiğini belirtti. Konut fiyatlarındaki artış eğiliminin yavaşladığını ve dayanıklı tüketim mallarında fiyat artışlarının yavaşlaması beklenildiğini söyledi.

Sonum sonrası soruları yanıtlayan Karahan, sıkılaştırma politikası ile Karşılıksız Mevduat Hesaplarına (KKM) olan talebin azaldığını belirtti ve bu hesaplardaki gerilemenin devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, kripto varlıklar için hizmetler ve düzenlemelerin değerlendirilme çalışmalarının Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda yürütüldüğünü belirtti.

Exit mobile version