9 AVM iflasın eşiğinde! Türkiye’nin her yerinde var, binlerce kişiyi ağırlıyor! Borç gırtlağa dayandı, alacaklar kapıya dayandı

9 AVM iflasın eşiğinde! Türkiye’nin her yerinde var, binlerce kişiyi ağırlıyor! Borç gırtlağa dayandı, alacaklar kapıya dayandı

Dünyanın dört bir yanında artış gösteren tüketim kültürü Türkiye’nin birçok şehrinde de AVM’lere olan talebi artırdı. Büyük şehirlerde her yıl milyonlarca müşterinin ağırlandığı bu AVM’ler en gözde mekanlardan Biri haline dönüşüyor. Bu kadar yoğun alışveriş yapılmasına rağmen AVM’lerden gelen iflas açıklamaları da herkese şaşkına çeviriyor. Artan maliyetler nedeniyle geçtiğimiz aylarda mali dar boğaza giren Forum AVM’lerine ilişkin beklenen duruşma tamamlandı.

İstanbul’da En çok ziyaret edilen AVM’ler arasında yer alan Forum İstanbul ve Marmara Forum’un içlerinde yer aldığı 9 dev AVM için bir yıllık kesin mühlet kararı verildiği duyuruldu.

AVM’lerin 600 milyon Euro’nun üzerinde borcu olduğu belirtilirken geçtiğimiz aylarda konkordata başvurusunda bulunduğu da biliniyor. Şirketin büyük bölümü bankalar olmak üzere borçlarını eksiksiz bir şekilde öderken alacaklı olan bankalar mahkemeye sundukları savunmada Forum AVM’lerin mevcut ekonomik tablolarının söz konusu krizden çıkmak için uygun olmadığını belirtti.

Geçmiş duruşmalarda atanan konkordato komiser heyetinin hazırladığı rapor ile birlikte forum AVM’lerin talebini haklı bulduğu ve bir yıllık kesin mühlet kararı aldığı aktarıldı. Bu doğrultuda AVM’lerin varlıkları belirlenen süre boyunca haczedilemeyeceği vurgulandı.

Duruşma doğrultusunu alacaklı konumda bulunan 4 bankanın avukatı kesin mühlet kararı verilmemesini talep etti. Garanti Bankası’nın avukatı projenin başarı şansının bulunmadığını belirterek Bu nedenle kesin mühlet koşullarının oluşmadığı kira bedellerinin tahsil edilmesine yönelik ara karardan dönülmesi gerektiğini ve davanın reddi talebinde bulundu.

Exit mobile version