90 Bin Lira Ödeyene Anahtar Teslim Edilecek! Müstakil Ev İçin Devlet Desteği Verilecek

90 Bin Lira Ödeyene Anahtar Teslim Edilecek! Müstakil Ev İçin Devlet Desteği Verilecek

Bu nedenle, arsa maliyeti olmayan genellikle şehir dışı bölgeler, prefabrik ev sahipleri tarafından tercih edilmekte.

Şehir merkezlerinde uygun arsa bulmanın imkansız oluşu, kırsal veya kent çeperlerindeki bölgelerin değerlendirilmesine yol açmakta.

Prefabrik ev inşa etme maliyetinin bir kısmı, belirli koşulları sağlayanlar için devlet tarafından karşılanmakta. Ancak, bu destek için oldukça kapsamlı şartlar aranıyor.

PREFABRİK EV YAPTIRMAK İÇİN İZİN ALMAK ŞART MI?

Prefabrik evlerin fiyatları, kullanılan malzeme kalitesinden işçilik detaylarına kadar pek çok faktöre bağlı olarak değişir. Bu sebeple fiyatlar aralıkları değişiklik gösterebilir. Doğru bir tercih yapmak için öncelikle detaylı araştırmalar yapılmalı ve güvenilir bir firma ile anlaşma sağlanmalıdır.

Arsa sorununu çözenler için prefabrik evin kalan kısmı ise adeta çocuk oyuncağı.

Öncelikle, başvuracak kişilerin ihtiyaç sahibi olması ve belirli ek koşulları karşılaması şart. Bu şartları sağlayanlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 300.000 TL’lik prefabrik ev yardımından faydalanabilir.

Prefabrik evler hakkında yaygın olarak yanlış anlaşılan birkaç konu var. Öncelikle, prefabrik evlerin herhangi bir araziye kurulabileceği yanılgısı mevcut değil. Prefabrik evlerin kurulabileceği arazilerde, betonarme evlerin yapımı için geçerli olan imar şartları da geçerlidir.

Exit mobile version