AB Çiftçilerini Koruma Çabalarında İlerliyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, çiftçilerin korunması ve tarımın sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması için gerekli adımların atılacağını açıkladı.

Brüksel’de tarımın geleceğine ilişkin rapor sunumunun ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan von der Leyen, tarımın sağlık, ekonomi ve kendine yeterlilik açısından kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti. “Çiftçiler, küresel rekabet ve iklim değişikliğinin olumsuz etkileri gibi birçok zorlukla karşı karşıya, bu durumu göz ardı edemeyiz.” dedi.

Son zamanlarda Avrupa’nın en hızlı ısınan kıta olduğuna ve sıcak hava dalgaları, kuraklık gibi olayların çiftçileri olumsuz etkilediğine dikkat çeken von der Leyen, bu konuda acil önlemler alınacağını vurguladı.

“Öncelikle çiftçilerimize adil ve yeterli gelir sağlamamız gerekiyor.” sözleriyle sürdürülebilir bir tarım sistemi oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden von der Leyen, mevcut AB Ortak Tarım Politikası’nın 2027’ye kadar 300 milyar avro bütçeye sahip olduğunu hatırlattı.

Rapor kapsamında, tarımsal arazi büyüklüğüne dayalı destekleme yerine, çiftçilerin gelirine göre destek verilmesi gerektiği önerildi. Ayrıca, çevresel ve iklimsel riskler karşısında kriz yönetiminin güçlendirilmesi gerektiği de kaydedildi.

Exit mobile version