ABD’li teknoloji firmaları eridi!

ABD’li teknoloji firmaları eridi!

ABD borsaları, ekonomik verilerin öngörülerden daha kötü olması nedeniyle sert bir düşüş yaşadı. Tarım dışı istihdam ve işsizlik oranlarındaki olumsuz gelişmeler, piyasaları etkiledi. ABD Merkez Bankası (Fed) faiz indirim sinyali verse de resesyon endişeleri risk algısını artırdı.

Avrupa borsaları da küresel satış dalgasından etkilendi ve haftanın ilk işlem gününü büyük bir kayıpla kapattı. Stoxx Europe 600 endeksi %2,17, İngiltere’nin FTSE 100 endeksi %2,04 ve Almanya’nın DAX 40 endeksi %1,82 değer kaybetti.

Borsa sallandı, ABD’de “muhteşem yedili” 700 milyar dolar kaybetti

Asya piyasaları da küresel etkilerden nasibini aldı. Japonya ve Güney Kore’de değer kayıpları %10’u geçti. Avrupa’daki teknoloji ve enerji sektörü hisseleri de kayıplar yaşadı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’dan Instagram açılıyor mu sorusuna cevap: “Bugün bir ilerleme olacağını…”

Avro Bölgesi yatırımcı güven endeksi, ağustosta sert bir şekilde düştü. Yatırımcı güveni ve beklenti endekslerinde yaşanan gerileme, ekonomik durgunluğu işaret ediyor. Bileşik PMI endeksi de son 5 ayın en düşük seviyesine geriledi.

EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Exit mobile version