Ağustos ayı enflasyonu belli oldu

Ağustos ayı enflasyonu belli oldu

TÜİK verilerine göre, 2024 yılı ağustos ayında TÜFE, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 51,97 oranında arttı. Yılın başından itibaren ise enflasyon yüzde 31,94 olarak kaydedildi. On iki aylık ortalamalara bakıldığında ise enflasyonun yüzde 64,91 seviyesinde olduğu görüldü.

Ağustos ayında, ana harcama grupları arasında en düşük artışı gösteren grup ulaştırma oldu. Ulaştırma sektöründe yıllık artış yüzde 28,96 olarak kaydedildi. Buna karşılık, eğitim sektörü yüzde 120,81 ile en yüksek artışı gösteren ana grup olarak öne çıktı.

ENAG enflasyon verilerini açıkladı!

Ana harcama grupları arasında ağustos ayında bir önceki aya göre azalan tek grup, yüzde -1,10 ile gıda ve alkolsüz içecekler oldu. Bu grup, bir önceki aya göre fiyatlarda düşüş yaşanan ender alanlardan biri olarak dikkat çekti. Buna karşılık, eğitim sektörü yüzde 11,34 oranında artışla yine en fazla artış gösteren grup oldu.

Enflasyon Hamamönü’nü de vurdu: Esnaf bu yaz umduğunu bulamadı!

TÜFE endeksinde yer alan 143 temel başlıktan 22’sinde fiyat düşüşü yaşanırken, 3 başlıkta herhangi bir değişiklik olmadı. Geri kalan 118 başlıkta ise fiyat artışı görüldü.

Exit mobile version