Akaryakıt fiyatları cep yakacak! Bir zam da LPG’ye geliyor – Ankaragündem

Akaryakıt fiyatları cep yakacak! Bir zam da LPG’ye geliyor – Ankaragündem

Türkiye’de yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle A’dan Z’ye zam üstüne zam haberleri gelmeye devam ediyor. Akaryakıt sektörü kaynaklarının verdiği bilgiye göre, LPG’nin (otogaz) litre fiyatına 1 lira 75 kuruş zam gelecek. Zammın, bu gece yarısından itibaren geçerli olması bekleniyor. 25 Haziran’da litre fiyatı benzinde 2 lira, motorinde 1 lira 70 kuruş zamlanmıştı.

Sözcü’nün haberine göre, otogazın litre fiyatı zammın ardından İstanbul ve Ankara’da yaklaşık 22,95 TL’ye yükselecek. Otogaz fiyatlarında bayiler arasında belirgin farklılık olabiliyor.

Benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 42,39 TL, Ankara’da 43,37 TL, İzmir’de 43,63 TL’ye satılıyor.

Motorinin litre fiyatı da yaklaşık olarak İstanbul’da 42,47 TL, Ankara’da 43,48 TL, İzmir’de 43,87 TL seviyesinde bulunuyor.

Fiyatlar iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösteriyor.

Son yıllarda kur ve vergi artışlarıyla hızla artan akaryakıt fiyatlarına 3 Temmuz’da bir zam daha gelecek.

16 Temmuz 2023’te Cumhurbaşkanı Kararı ile akaryakıtta maktu özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarları 5’er TL artırılmış ve bu tutarların 6 ayda bir üretici fiyat endeksi (ÜFE) artışı oranında zamlanması düzenlenmişti.

Asgari ücrete ve dolayısıyla da tüm ücretlere “enflasyonu artırır” gerekçesiyle ara zam yapılmamasını isteyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Mehmet Şimşek liderliğindeki ekonomi yönetimi, dolaylı vergi ve harçlara yüksek oranlı zam yapmaktan vazgeçmiyor.

2024 yılının Ocak-Mayıs döneminde ÜFE artışı yüzde 17,87 oldu. 3 Temmuz’da TÜİK’in açıklayacağı haziran ayı ÜFE verileriyle birlikte, akaryakıttaki maktu ÖTV artış oranı da belli olacak.

Exit mobile version