Alay Hamzaçebi: Adalet Bakanlığı en büyük adaletsizliği kendi personeline yapıyor”

Alay Hamzaçebi: Adalet Bakanlığı en büyük adaletsizliği kendi personeline yapıyor”

Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, yeni adli yıl açılışı vesilesiyle anadolugzete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, Türkiye’deki mevcut hukuki ve ekonomik durumu sert bir dille eleştirdi.

Hamzaçebi, “Türkiye adeta bir korsanlar ülkesi oldu” diyerek, sermayenin ve emperyalist sistemin dayattığı yasalarla halkın haklarının gasp edildiğini ve adaletin tesis edilemediğini belirtti.

Hamzaçebi, yargı çalışanlarının karşı karşıya kaldığı sorunlara dikkat çekerek, “Anayasa Mahkemesi kararları tanınmamakta, basın mensupları ve vatandaşlar asılsız iddialarla soruşturulmakta, davalar açılmakta ve tutuklanmaktadır.” dedi. Ayrıca, sendikal örgütlenmenin engellendiğini ve özgürlüklerin kısıtlandığını ifade etti. “Doğa, çevre ve milli servetler talan edilmekte, hayvanlar katledilmekte” şeklinde konuşan Hamzaçebi, ekonomik açıdan da halkın zor durumda olduğunu vurguladı.

Genel Başkan Hamzaçebi, ekonomik veriler üzerinden de ciddi eleştirilerde bulundu. Konfederasyonları Birleşik Kamu-İş’in son verilerine göre Ağustos ayında açlık sınırının 20 bin 958 lira, yoksulluk sınırının ise 64 bin 157 lira olduğunu belirtti. Hamzaçebi, “12 aylık enflasyon yüzde 100’ün üzerinde gerçekleşmiş, gıdadan elektriğe, ulaşıma kadar her şeye zam gelmiştir” diyerek, TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarının gerçeği yansıtmadığını ve kamu emekçilerinin yoksulluk sınırının altında ücretlerle çalıştırıldığını dile getirdi.

Exit mobile version