Alman Bankasının Türkiye ekonomisti açıkladı! Dolar beklenenden fazla yükselecek: Hem tarih hem rakam verdi

Alman Bankasının Türkiye ekonomisti açıkladı! Dolar beklenenden fazla yükselecek: Hem tarih hem rakam verdi

CNBC-e’ye konuşan Deutsche Bank Türkiye Ekonomisti Yiğit Onay, Türkiye ekonomisine dair güncel değerlendirmelerini açıkladı. Yıl sonu tahminlerine göre, doların 36 TL’ye yükseleceğini belirten Onay, enflasyonun ise yüzde 47 seviyelerinde seyredeceğini öngördü. Onay, Türkiye’nin 2024 yılının ilk dokuz ayını “olumlu” bulduğunu ifade ederek, bu süreçte enflasyonun mayıs ayında zirve yaptıktan sonra ağustos ayında yüzde 52 seviyesine gerilediğini kaydetti.

Büyüme konusunda yavaşlama sinyalleri gözlemlense de, ekonominin kompozisyonunun daha sağlıklı bir görünüm kazandığını vurgulayan Onay, cari açık sorununun önemli ölçüde azaldığını belirtti. Türkiye’nin toplam getiri tarafında, gelişmekte olan ülkeler arasında en yüksek getiri sağlayan para birimlerinden birinin Türk lirası olduğunu dile getirdi.

Onay, yabancı yatırımcıların Türk lirasına olan iştahının arttığını ve yerli hanehalkı ile kurumların TL’ye olan güveninin yükseldiğini söyledi. Bu durumun rezerv görünümünü desteklediğini de sözlerine ekledi.

Son dokuz ayda yatırımcıların Türk lirasına yöneliminin arttığını ifade eden Yiğit Onay, TL’nin cazibesini artıran unsurları şöyle sıraladı:

Exit mobile version