Altın 102 bin lirayı geçecek! Dünyaca ünlü banka tahminini güncelledi: Gümüş ve altında rekor geliyor!

Altın 102 bin lirayı geçecek! Dünyaca ünlü banka tahminini güncelledi: Gümüş ve altında rekor geliyor!

Citi Research, ABD işgücü piyasasında olası bozulmaların etkilerini, Federal Reserve’in (Fed) faiz indirimlerini ve fiziksel ile ETF alımlarını göz önünde bulundurarak altın fiyatları için üç aylık tahminini yükseltti. Daha önce 2.700 dolar/ons olarak belirlenen altın fiyat tahmini, şimdi 2.800 dolara çıkarıldı. Ayrıca, Citi, 6-12 aylık altın fiyat tahminini de 3.000 dolar olarak açıkladı. Günümüz kuruyla 3 bin dolar 102 bin lirayı geçiyor…

Citi Research, gümüş için 6-12 aylık tahminini ons başına 38 dolardan 40 dolara yükseltti. Citi, “Altın ve gümüşün, Fed’in 50 baz puanlık indiriminden ve geçen ayki istihdam artışından bu yana zayıflayan Çin perakende fiziki talebine ve yükselen ABD faiz oranlarına rağmen son derece iyi performans gösterdiğini not ediyoruz.Altın, petrolün yakın vadede Orta Doğu’da tırmanışa geçmesi senaryosunda da yükselebilir” dedi.

Platin için de üç aylık fiyat hedefini ons başına 1.025 dolar olarak belirleyen Citi, 6 ila 12 aylık hedefini ise 1.100 dolar olarak açıkladı. Citi, platin için nötr-boğa pozisyonunu korumakta.

Paladyumda ise son fiyat artışlarının ardından bir düşüş eğilimi gözlemlendi. Citi, paladyum için üç aylık hedefinin ons başına 1.000 dolar, 6 ila 12 aylık hedefinin ise 900 dolar olduğunu bildirdi.

Exit mobile version