Altın borcu olanlara son fırsat, çok büyük yükseliş geliyor… Uzmanlardan altın alımı için çağrı: “O rakam düştüğünde alın”

Altın borcu olanlara son fırsat, çok büyük yükseliş geliyor… Uzmanlardan altın alımı için çağrı: “O rakam düştüğünde alın”

Haftanın son gününde gram altın 2.476 TL’den alıcı bulurken, satış fiyatı ise 2.477 TL olarak kaydedildi. Çeyrek altının alış fiyatı 4.000 TL seviyelerinde bulunuyor. Kapalıçarşı’da gram altın 2.460-2.505 TL aralığında işlem görürken, çeyrek altın 4.071 TL’den satılıyor.

Altın fiyatları şu anda kritik bir direnç seviyesinde. Ons altının 2.375 dolar üzerinde kalması ve haftalık kapanış yapması durumunda yeni bir yükseliş trendi başlayabilir. Uzmanlar, orta ve uzun vadede ons altının 2.300 dolara yaklaşması durumunda alım fırsatı olabileceğini belirtiyor. Mevcut verilere göre, ons altının 2.300 doların altına düşmesi pek olası görünmüyor.

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, ekonomideki tedirgin dönemin etkilerini şu şekilde değerlendirdi: “İçeride yüksek faizler sebebiyle dolar baskı altında. Dolayısıyla dolardan gram altına çok fazla bir katkı yok. Yaz aylarında turizm mevsimi etkisiyle dolarda yatay görünüm sürecek gibi görünüyor. Ekonomide tedirgin dönemden bir miktar temkinli alana geçiş var. Ancak ons altında 2400 dolar ve üzerine doğru fiyatlamalar görürsek, gram tarafında da yeniden daha önce görülen 2600-2750 TL bandında doğru hareketlilik destek bulabilir.”

ALB Yatırım Başekonomisti Doç. Dr. Filiz Eryılmaz ise altında dikkat edilmesi gereken seviyeleri şu şekilde açıkladı: “Ons altında 2375 dolar üzerinde tutunma ve haftalık kapanış görülürse, yeni bir yükseliş trendi başlayabilir. Bunun bir görülmesi lazım. Orta ve uzun vadede ise 2300 dolara yakınlaşmalar yaşandıkça alım düşünülebilir. Şu anda en kötü senaryoda bile altında, verilere bağlı olarak yatay konsolidasyon sürebilir. Mevcut verilere ve beklentilere baktığımızda, ons altında 2300 doların altında bir fiyatlama çok mümkün gözükmüyor.”

Exit mobile version