Altın sahiplerine soğuk duş! İslam Memiş altın biriktirenleri uyardı, şok düşüşlere hazır olun!

Altın sahiplerine soğuk duş! İslam Memiş altın biriktirenleri uyardı, şok düşüşlere hazır olun!

Son dönemde altın piyasasında yaşanan hareketlilik, yatırımcıların dikkatini çekti. Özellikle Ağustos ayında 2530 dolara kadar yükselerek rekor kıran ons altının ardından, eylül ayı itibarıyla yaşanabilecek değişimlere dair öngörüler merak konusu oldu. Ünlü ekonomist İslam Memiş, altın biriktirenlere önemli uyarılarda bulundu.

Memiş, altın piyasalarında tarihi gelişmelerin kapıda olduğunu belirterek, “Eylül ayına iki gün kaldı, hazırlığa başlayın” şeklinde dikkat çekici bir açıklamada bulundu. ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından yapılacak olası faiz indirimi kararının altın fiyatlarını etkileyeceği öngörüsü, piyasalarda büyük bir beklenti yarattı. Ancak, Memiş’in yaptığı açıklamalar bu beklentilere soğuk bir duş etkisi yarattı.

İslam Memiş, son verilerin faiz indiriminin yılın geri kalanında güçlü bir ihtimal olduğunu gösterdiğini belirtti. Özellikle gram altının 2800 lira sınırına yaklaşarak rekor kırdığı bu dönemde, yatırımcılara piyasalarda yaşanacak olası dalgalanmalara karşı dikkatli olmalarını tavsiye etti. Memiş, bu tarihlerde altın fiyatlarında yaşanabilecek yeni gelişmeleri değerlendirmeye devam edeceklerini vurguladı.

“Fed Başkanı Powell’ın güvercin tondaki açıklamaları ve enflasyon verileri gösteriyor ki, altın için ciddi bir yükseliş kapıda. Son haftalarda yaşananların sadece bir hazırlık süreci olduğunu söyleyebiliriz çünkü Fed’in faizleri indirmesiyle birlikte dolardan çıkacaklar için ilk durak altın olacaktır.

Yılın geri kalan dört aylık bölümünde önemli fiyat kırılmaları yaşanacak. Zaman zaman yaşanacak ani yükselişler, beraberinde şok düşüşleri izleyecek. Elbette bu teknik düzenlemeler sırasında paniğe kapılmamak ve altının uzun süreli olarak yükselişine devam edeceğini hafızalardan çıkarmamak gerekiyor.

Exit mobile version