Altın sahiplerinin başından aşağı kaynar sular dökülecek! Altın fiyatları düşüyor… İşte altında son durum

Altın sahiplerinin başından aşağı kaynar sular dökülecek! Altın fiyatları düşüyor… İşte altında son durum

ABD’de bu ay yapılacak olan faiz indirimi kararının büyüklüğüne etki edebilecek birçok ekonomik veri, özellikle tarım dışı istihdam verisi, piyasaların odak noktasında olacak.

Cuma günü ABD’de açıklanan Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) verisinin, tüketim harcamalarında artışa işaret etmesi, Fed’in 50 baz puanlık bir faiz indirimi yapma olasılığını düşürdü. Bu gelişme sonrası dolar, kazançlarını korudu ve altın üzerindeki baskıyı artırdı.

Vadeli işlem piyasalarına göre, Fed’in 18 Eylül’deki toplantısında 25 baz puanlık bir faiz indirimi yapması neredeyse kesin olarak görülüyor. Ancak 50 baz puanlık bir indirime de %33 ihtimal veriliyor. Piyasalar, merkez bankasının yıl sonuna kadar toplamda 100 baz puan, 2025 yılına kadar ise 120 baz puan faiz indirimi yapmasını bekliyor.

Düşük faiz oranları, altın gibi faiz getirisi olmayan varlıkların cazibesini artırırken, yüksek faiz oranları ise yatırımcıları altından uzaklaştırıyor. Bu nedenle Fed’in faiz kararını etkileyebilecek her türlü ekonomik veri, altın piyasasında yakından izleniyor.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı %0,25 gerileyerek 2.497 dolar seviyesinde işlem gördü. Türkiye piyasasında ise gram altın 2.736 TL, çeyrek altın 4.472 TL ve Cumhuriyet altını 18.736 TL seviyelerinde alıcı buldu.

Exit mobile version