Altın Üretimini Durdurdular: Kuyumcukent’te Yıllar Sonra İlk Kez! Tek Tek Kapanıyorlar, ‘Bugüne Kadar Yaşamadığımız Bir Şey…’

Altın Üretimini Durdurdular: Kuyumcukent’te Yıllar Sonra İlk Kez! Tek Tek Kapanıyorlar, ‘Bugüne Kadar Yaşamadığımız Bir Şey…’

Yurt içinde Kapalıçarşı serbest piyasada gram altın fiyatı da 28 Ekim Pazartesi günü sabahı 3.163 TL seviyelerinde bulunuyor. Gram altın fiyatı kadar merak edilen çeyrek altın fiyatı da 5.324 TL’den değerleniyor. Cumhuriyet altını fiyatı ise 21.516 TL seviyelerinde hareket ediyor.

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, dünyada olduğu gibi ülkemizde de savaşlar, yüksek faiz ve yüksek enflasyon döngüsünün tüm meslek gruplarını olduğu gibi kuyumculuk sektörünü de olumsuz etkilediğini kaydetti. Tüm bunlara 1 yılı aşkın bir süredir uygulanan altındaki kota kısıtlaması benzeri unsurlar da eklenince tüm sektörün sıkıntılı bir sürece girdiğini belirten Atayık, “Bugün, sektörün kalbi konumundaki İstanbul’da en ufak atölyeden büyük işletmelere, toptancısından mağaza sahibine, kuyum işletmelerine, esnafına, tüccarına, sanayicisine ve ihracatçısına varıncaya kadar herkes için olumsuz bir hava hakim. Diğer yandan düğün mevsiminde de satışlar beklentilerin çok altında kaldı. Piyasada moraller bozuk. Piyasada bugüne kadar hiç yaşamadığımız büyük bir durgunluk var” dedi.

İstanbul Ticaret Odası Kuyumculuk Meslek Komite Başkanı Ercan Özboyacı ise bu fiyat farkının kuyumculuk sektörünü zora soktuğunu belirtti. Bu kapsamda, “ Kuyumcukent’te ve diğer bölgelerdeki atölyeler bir hafta – 10 gün- 15 gün kapatmalara başladı” bilgisini paylaşan Özboyacı, “Uzun yıllardır ilk kez böyle kapatma kararı alınıyor. Bu durum işten çıkarmaları hızlandırabilir. İnsanlar iş yapamadıkları için ciddi olarak küçülmeye başlayacak” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version