Altını olanların bir hafta sonra yüreğine inecek! Altında uzun süre sonra bir ilke hazır olun

Altını olanların bir hafta sonra yüreğine inecek! Altında uzun süre sonra bir ilke hazır olun

Mynet’te yer alan habere göre, Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, son dönemde yaşanan fiyat dalgalanmaları hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Ekim ayının başında, özellikle ABD’den gelen tarım dışı istihdam verileri sonrası altın fiyatlarında dalgalanmalar görüldü. Yıldırımtürk, fiyatların 2 bin 638 dolar seviyesine kadar düşebileceğini ifade ederken, bu düşüşün bir düzeltme hareketi olacağını belirtti. “Fiyatlar bu seviyeye indiğinde toparlanabilir” dedi.

Yıldırımtürk, önümüzdeki günlerde önemli bir jeopolitik gelişme yaşanmaması durumunda, ekim ayının ikinci haftasında altın fiyatlarının bir miktar gerileyebileceğini vurguladı. Özellikle 2 bin 638 dolar seviyesinin kırılması durumunda, altın fiyatlarının ons bazında 2 bin 610 dolara kadar düşme ihtimalinin bulunduğunu kaydetti. Ancak bu durumun kalıcı bir düşüş anlamına gelmeyeceğini, sadece bir düzeltme hareketi olacağını ifade etti.

Diğer taraftan, 2 bin 665 dolar seviyesinin aşılması durumunda altın fiyatlarının yeniden yükselerek 2 bin 670 dolara ulaşabileceğini belirten Yıldırımtürk, bu noktada yatırımcıların dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi. İç piyasada ithalatın düşmesi sebebiyle dış piyasa ile fiyat farkının açıldığını da vurguladı. Dışarıda altın fiyatları 2 bin 638 dolar/ons seviyesine inse de, iç piyasada kilogramda 4 bin 500 dolarlık bir fark olduğunu kaydetti.

Exit mobile version