Ankara Teknoloji Üssü: Türkiye’nin Yeni Sanayi Merkezi

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin en büyük teknoloji üssü olması hedefiyle çalışmalara başladıklarını açıkladı. Ardıç, “Ankara Teknoloji Üssü, başkentimizin teknolojiye dayanan yüksek katma değerli üretimini daha üst seviyelere çıkaracaktır,” dedi.

ASO’dan alınan bilgiye göre, Ardıç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bir araya gelerek sanayinin gelişimini ve yeni sanayi bölgelerinin kurulmasını ele aldı. Toplantıda, Ankaralı sanayicilerin talepleri Bakan Kurum’a aktarıldı.

Ardıç, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası gerçekleştirilen yenilenme çalışmalarını da önemli bulduklarını ifade etti. Hatay’da kurulan konteyner kent projesinin yanı sıra, deprem bölgelerindeki sanayi tesislerinin yeniden faaliyete geçmesi için ASO tarafından başlatılan “tersine göç” kampanyasına da dikkat çekti.

Son günlerde Marmara bölgesinden Ankara’ya sanayi arazisi tahsisi taleplerinin arttığını belirten Ardıç, Geri Dönüşüm İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) kurulmasının önemine değindi. Ardıç, “Türkiye’de ilk olacak böyle bir OSB için Bakan Kurum’un desteği kritik,” diye konuştu.

Ardıç ayrıca, Oda’nın hazırladığı “Ankara’nın Dış Ticaret Analizi ve Teknolojik Boyut Çalışma Raporu” konusunda da bilgiler verdi. Raporda, Ankara’nın yüksek teknoloji ihracatı payının Türkiye ortalamasından belirgin şekilde yüksek olduğu vurgulandı.

Exit mobile version