Ankara’da ekmeğe zam gelecek mi?

Yüksek enflasyon, hammadde ve nakliye maliyetlerinin artması gıda sektörünü vurdu. Son 6 ayda birçok gıda ürününe zam geldi. Bu ürünlerden biri de ekmek…

İstanbul’da Kurban Bayramı öncesi 5 liraya satılan 250 gramlık halk ekmeğe zam geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Halk Ekmek A.Ş tarafından normal ve kepek ekmeğin fiyatına yüzde 60 oranında zam yapıldı. Zamla normal ve kepek ekmeğin fiyatı 5 liradan 8 liraya çıkartıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BESAŞ, ekmek fiyatına zam yaptı. 7 lira 50 kuruştan satılan 400 gram BESAŞ 12 lira 50 kuruş oldu.

Başkent Ankara’da geçtiğimiz mayıs ayında ekmeğe zam gelmişti. 200 gramlık ekmeğe yüzde 25 zam yapılmıştı. Böylece Başkent’te ekmek fiyatı 8 liradan 10 liraya çıktı.

İstanbul’da ve Bursa’da ekmeğe zam gelmesi Başkentli vatandaşları tedirgin etti. Önümüzdeki günlerde Ankara’da ekmeğe zam gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.

Artan enflasyon, hammadde (un, tuz, maya) ve enerji fiyatlarının yükselmesi, nakliye maliyeti gibi birçok kaleme gelen zam ekmeğin fiyatına önümüzdeki günlerde yansıyabilir.

Exit mobile version