Araba sahipleri dikkat! Günlerce uğraşma derdi bitti: Artık E-Devlet’ten şipşak yapabilirsiniz

Araba sahipleri dikkat! Günlerce uğraşma derdi bitti: Artık E-Devlet’ten şipşak yapabilirsiniz

PTT AŞ, e-Devlet Kapısı üzerinden PTTBank, e-Apostil, Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS), Kayıtlı Elektronik Posta (KEP), Filateli, Kişisel Pul, PTT Kargo, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve Telgraf gibi birçok hizmet sunuyor. Bu hizmetler, kullanıcıların çeşitli işlemlerini hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlıyor.

PTTBank aracılığıyla sunulan hizmetler arasında MTV Ödemesi, Yakıt Gaz Sistemi Sorgulama, Kullanıcı İşlemleri, Araç Kilometre Sorgulama, Su-Telefon (GSM)-Doğalgaz-Elektrik Ödemeleri ile HGS ve Havale işlemleri bulunuyor. Bu hizmetler, kullanıcıların finansal işlemlerini kolaylaştırıyor ve zamandan tasarruf etmelerini sağlıyor.

E-Apostil hizmetleri kapsamında kullanıcılar, e-Apostil başvurusu yapabilir, Başvuru Belge Doğrulama ve Genel Başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir. HGS alanında ise Gerçek veya Tüzel Kişi Bakiye Yükleme, İptal Başvurusu, Geçiş Bilgileri Sorgulama, İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama ve Hesap Bilgileri Sorgulama gibi hizmetler sunuluyor. Temmuz ayı itibarıyla HGS kullanıcılarına, gerçek veya tüzel kişi plaka güncelleme ve plaka sıfırlama başvurusu yapabilme imkanı da tanındı.

E-Devlet Kapısı üzerinden ayrıca Kayıtlı Gönderi Takibi, Posta Kodu Sorgulaması, Talep Öneri Şikayet Başvurusu ve Takibi, PTT KEP Hesabı Online Başvuru, PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama ve Hesaba Aktarma, En Yakın PTT İş Yerini Sorgulama, Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) Evrak Doğrulama ve Bireysel Ön Kabul Başvurusu gibi hizmetlere erişim sağlanabiliyor.

Exit mobile version