Arabası olanlar dikkat! Trafiğe çıkmadan önce plakanızı kontrol edin: Plakası bu şekilde olanlara 1.670 TL ceza verilecek

Arabası olanlar dikkat! Trafiğe çıkmadan önce plakanızı kontrol edin: Plakası bu şekilde olanlara 1.670 TL ceza verilecek

Yaya geçidinden karşıdan karşıya geçen yayaya yol vermemek, ülkemizde sıklıkla yapılan kural ihlallerinden biri oldupğundan dolayı yayaya yol vermeyenlere ise 1.917 TL ceza verileceği ifade edildi.Tüm bunlarla birlikte bir hayli sürücü tarafından ihlal edilen kurallardan biri de sürücünün vasıta kullanırken telefonla konuşması olduğu belirtilerek seyir halinde cep telefonu ile konuşmak, dikkat dağınıklığı yaratarak kazaya sebebiyet verebileceğinden caydırıcı olması ismine 951 TL ceza verileceği aktarıldı.

2023 senesinde yönetimsel para cezaları için %112,9 oranında zam tanımlandığı belirtilerek bu sene trafik cezalarına yüzde 112 zam yapıldığı ifade edildi. Trafikte güvenlik için olmazsa olmazların başında gelen kurallardan biri emniyet kemeri takmamak olsa da ne yazık ki bu gidişat en çok ihlal edilen trafik kuralları içerisinde olduğu belirtilerek kemer takmayanlara 436 TL ceza verileceği ifade edildi.

PLAKANIZI HAKİMİYET EDİN: CEZASI 1.671 TL

TRAFİK CEZALARI CAYDIRICI OLDU

Trafik kazalarını önlemek, trafik akışı ile kumpasını süratli ve tehlikesiz bir biçimde sağlamak için Karayolları Trafik Yasasına göre trafikte uyulması gereken kurallar bulunduğu belirtilerek bu kurallara uyulmadığında da muhtelif cezalar uygulandığı ifade edildi. Mevzu ile alakalı olarak bu sene trafik cezaları caydırıcı olabilmesi ismine çok büyük zamlandı.

Ayrıca trafiğe çıkan sürücülerin trafiğe çıkmadan evvel kesinlikle plakalarını hakimiyet etmesi gerektiği bildirildi. Bu bağlamda Plakanın okunurluğunu yasaklayacak farklılıklar veya plakanın okunmasını yasaklayacak vaziyetler olması kapsamında 1.671 TL ceza verileceği aktarıldı. Bundan dolayı otomobili olanların plakasını kesinlikle hakimiyet etmesi gerektiği ifade edildi.

Exit mobile version