Arabasını satışa çıkaranlar yaşadı! Eylül ayının en çok satılan araçları… İlanda en az bu modeller kalıyor

Arabasını satışa çıkaranlar yaşadı! Eylül ayının en çok satılan araçları… İlanda en az bu modeller kalıyor

Eylül ayında, 15 yaş ve 350 bin kilometreye kadar olan B, C, D, E segmenti araçların ilanda kalma süresinde belirgin bir azalma gözlemlendi. Binek araçlarda ortalama ilanda kalma süresi 59 günden 57 güne geriledi. Bu durum, talebin artışı ve fiyatların yükselmesiyle doğrudan ilişkilidir.

Sıfır araç fiyatlarındaki artış ve kampanya seçeneklerinin azalması, 2. el araç talebinde artışa neden oldu. Eylül ayı itibarıyla binek araç fiyatları lira bazında yüzde 4, ticari araç fiyatları ise yüzde 5 yükseldi. Bu durum, araç alıcılarının 2. el piyasasına yönelmesine sebep oldu.

2023 ve 2024 yılları arasındaki veriler incelendiğinde, 2024’ün ilk 7 aylık döneminde satılan araç sayısında yüzde 10’un üzerinde bir düşüş yaşanmışken, eylül ayı sonu itibarıyla bu oran yüzde 6’ya kadar geriledi. Yılın son çeyreğinde sıfır araç fiyatlarındaki artışların etkisiyle 2. el araç pazarında hareketlenmenin devam etmesi bekleniyor.

Eylül ayında yaşanan bu gelişmeler, ikinci el araç pazarındaki yükseliş ivmesini sürdürecek gibi görünüyor. 2. el araç alıcıları için bu dönem, fırsatlarla dolu olabilir.

Exit mobile version