Arzu Çerkezoğlu’ndan Merkez Bankası’na enflasyon raporu tepkisi: İtiraftır – Ankaragündem

Arzu Çerkezoğlu’ndan Merkez Bankası’na enflasyon raporu tepkisi: İtiraftır – Ankaragündem

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Fatih Karahan’ın açıkladığı ikinci Enflasyon Raporu’nda yıllık enflasyon tahmininin yüzde 36’dan 38’e yükseltilmesine rağmen ücretlerin arttırılmamasına yönelik tepkiler sürüyor.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Merkez Bankası’nın bir yandan enflasyon hedefini yükseltip bir yandan da ücretlerin artmaması yönünde görüş beyan etmesi milyonlarca işçiyi, emekçiyi, emekliyi yoksullaştırmanın itirafıdır” dedi.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu(DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, söz konusu durumun “milyonlarca işçiyi, emekçiyi, emekliyi yoksullaştırmanın itirafı” olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Arzu Çerkezoğlu, “Merkez Bankası’nın bir yandan enflasyon hedefini yükseltip bir yandan da ücretlerin artmaması yönünde görüş beyan etmesi milyonlarca işçiyi, emekçiyi, emekliyi yoksullaştırmanın itirafıdır. Enflasyonun nedeni ücretler değil şirketlerin, bankaların aşırı karlarıdır. Ücretleri baskılamak enflasyonu düşürmez, milyonları yoksullaştırır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Exit mobile version