Asgari ücret tahminlerinin hepsi yanlış! Uzman isim açıkladı: İşte asgari ücrette en kuvvetli rakam

Asgari ücret tahminlerinin hepsi yanlış! Uzman isim açıkladı: İşte asgari ücrette en kuvvetli rakam

Asgari ücret zammına aylar kala milyonlarca çalışanın gündeminde yerini aldı. 2024 yılında ara zam almayan asgari ücret, Ocak 2025 tarihinde zamlanacak. Orta Vadeli Plan’ın açıklanmasıyla beraber merak konusu olan asgari ücrette beklentilerde yükseliş gözlemlendi. Zam hakkında konuşulanlara göre, son rakamlar paylaşıldı.

THRT Haber’in haberine göre, SGK uzmanı Emin Yılmaz’dan asgari ücret yorumu geldi. OVP’nin üzerinden çıkarımlar yapıldığını söyleyen Yılmaz, yeni yılda asgari ücretli, emekli ve memurların enflasyona göre zam alması yönünde tahminlerini paylaştı. Bu sene asgari ücrette ara zam yapılmadığını hatırlatan uzman, “Beşer kişilik komisyon üyeleri, işçi sendikası, işveren sendikası ve Çalışma Bakanlığından da 5 tane bürokrat buna katılarak 15 kişi üzerinden oy birliği üzerinden bu kararlar alınıyor. Burada mutlaka asgari ücret yönetmeliğine atıfta bulunmak lazım. Hükümet kanadı ve 5 kişilik komisyon burada belirleyici nokta oluyor.” sözlerini kullandı.

Asgari ücretin hedef enflasyona göre değerlendireceği düşüncesi maaş tahminlerini de değiştirdi. OVP üzerinden beklenen enflasyon değerleri 2024 için yüzde 41,5 olurken, 2025 için yüzde 17,5 oranında oldu. Bu oran üzerinden refah payı verileceğini söyleyen Yılmaz, yüzde 17,5 üzerinden yapılan hesaplamalara göre 17 bin 2 TL olan asgari ücret 19 bin 977 TL’ye yükselecek.

Bu oranı 2024’e bölündüğündeki verilerini de söyleyen uzman yüzde 29,5 yaptığını belirterek, “17 bin 2 liranın % 29,5 da 22 bin 17 liraya tekabül ediyor. Fakat bence buraya kadar söylemlerin hepsi yanlış. Bunların kesinlikle olacağını zannetmiyorum. Peki ne olacak?” sözlerini kullandı.

Exit mobile version