Asgari ücret ve emekliye beklenen zam gelmeyecek! Atilla Yeşilada kötü haberi verdi

Asgari ücret ve emekliye beklenen zam gelmeyecek! Atilla Yeşilada kötü haberi verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek liderliğindeki yeni ekonomi yönetiminin para politikalarına vurgu yapan Yeşilada, özellikle büyük ölçekli şirketlere uygulanan vergi düzenlemelerinin Borsa İstanbul üzerinde negatif bir etki yaratabileceğini belirtti. Bu tür politikaların, şirketlerin kâr marjlarını düşürebileceğini ifade eden Yeşilada, “Mevcut durumda kötü haberlerle dolu bir tablodayız” dedi.

Uzman ekonomist, Türkiye’deki mevcut ekonomik koşulları değerlendirirken, şirketlerin mali tablolarında olumsuz etkiler görüleceğine dikkat çekti. “Borsada işlem gören şirketlerin hemen hepsi ekstra vergi ödeyecek. Bu da kazançları olumsuz yönde etkileyecek. Dolayısıyla borsa şu anda kötü haberlerle dolu ve bir düzeltme gelebilir” ifadelerini kullandı.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimi kararı, küresel piyasalarda dikkat çekici bir altına yönelme eğilimi yaratıyor. Bu durum, gelişmekte olan ülkelerdeki yatırım fırsatlarını da yeniden şekillendirebilir. Yeşilada, altına olan talebin artmaya devam edeceğini ve uzun vadede altın fiyatlarının yükseleceğini öngördü.

Yeşilada, Türkiye’de uygulanan sıkı para politikalarının önümüzdeki dönemde de devam edeceğini ve bu politikaların, çalışanlar ile emeklilerin maaş artışlarında sınırlı bir etkisi olacağını ifade etti. 2024 yılı boyunca faiz indirimi beklenmediğini dile getiren Yeşilada, mali politikalar nedeniyle çalışan kesim büyük zorluklarla karşılaşacağını ve yılbaşında yapılması beklenen zamların oldukça sınırlı kalacağını söyledi.

Exit mobile version