Asgari Ücret Zammı Oranı Ortaya Çıktı! Satır Arasında Kalan Rakam: ‘Milyonları Böyle Bir Yıl Bekliyor’ Diyerek Anlattı

Asgari Ücret Zammı Oranı Ortaya Çıktı! Satır Arasında Kalan Rakam: ‘Milyonları Böyle Bir Yıl Bekliyor’ Diyerek Anlattı

Gelecek yılın bütçe rakamlarına bakıldığında devletin gelirleri 12,8 trilyon lira giderleri ise 14,7 trilyon lira olarak öngörüldü. Bu rakamın 12,6 milyon lirasının vergiden geleceğini dile getiren Ozan Bingöl, “Bu miktar yine bütçe açıklarını kapatmaya yetmeyecek” dedi. Ayrıca bütçede yer alan personel giderleri kaleminin yapılacak maaş zamlarına dair ipucu verdiğini belirterek, 2024 yılında 667 milyar lira olan asgari ücret istisnasının 2025’te 853 milyar liraya çıkacağını söyledi. Bu kapsamda 2025 asgari ücret zammının yüzde 25 civarında olabileceğini kaydetti.

Bingöl ayrıca vergilerin yüzde 45,4 oranında artacağına işaret ederek, OVP’de belirlenen yüzde 17,5’lik 2025 enflasyon hedefinin çok üzerinde bir vergi artışı yaşanacağını belirtti. Bu durumu maaş zamlarının enflasyona yenileceğinin habercisi olarak gören uzman isim alım gücünün yeniden gerileyebileceğinin altını çizdi.

2025 bütçesinin özellikle sabit gelirli vatandaş için sorunları çözmekten uzak olduğunu ifade eden Vergi Uzmanı, “Bu bütçe, halkın sırtındaki vergi yükünü artıran, maaşları ise yetersiz seviyelerde bırakan bir bütçe” dedi.

Exit mobile version