Asya Borsalarında Alıcılı Seyir: Japonya Öne Çıkıyor

Asya borsaları, Çin hariç genel olarak olumlu bir hava içindedir. Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) dört yıl aradan sonra yaptığı 50 baz puanlık faiz indirimi sonrasında yumuşak iniş beklentileri artmış durumda.

Japonya Merkez Bankası (BoJ), faiz oranını sabit tutarak %0,25 seviyesinde bırakma kararı aldı. Bankanın açıklamasında, Japonya ekonomisindeki toparlanmanın devam ettiğine ve ithalat fiyatlarındaki gerilemeyle enflasyon baskılarının hafiflediğine dikkat çekildi.

Finans analistleri, gün içerisinde BoJ Başkanı Kazuo Ueda’nın yapacağı açıklamalardan bankanın gelecekteki hareketleri ile ilgili önemli sinyaller alınabileceğini belirtiyor.

Bugün açıklanan verilere göre, Ağustos ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık %3, Çekirdek TÜFE ise %2,8 artış gösterdi. Bu rakamlar, piyasa beklentileri doğrultusunda gerçekleşti.

Dolar/yen paritesi, önceki işlem gününde 142,6 seviyesinden kapanırken, yeni gün itibarıyla 141,9 seviyesinde işlem görmektedir. Öte yandan, Çin’de gösterge faizi işlevi gören 1 ve 5 yıllık kredi faiz oranları sabit kaldı. 1 yıllık kredi faizi %3,35, 5 yıllık kredi faizi ise %3,85 seviyelerinde kaldı.

Exit mobile version