Asya Borsalarında Negatif Seyir: Güney Kore Hariç Tüm Piyasalar Düşüşte

Asya Borsalarında Negatif Seyir: Güney Kore Hariç Tüm Piyasalar Düşüşte

Asya borsalarında, Güney Kore dışındaki piyasalarda olumsuz bir hava gözlemleniyor. Küresel yatırımcılar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın yarın başlayacak olan Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda yapacağı açıklamalara odaklanmış durumda.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, fed’in önümüzdeki ay 25 baz puanlık faiz indirimine kesin gözüyle bakıldığı görülüyor. Ancak yıl sonuna kadar uygulanacak olası adımlara ilişkin belirsizlik hâlâ sürüyor.

Amerika’daki borsalarda yaşanan olumsuz gelişmeler, Güney Kore dışındaki Asya borsalarına da yansıdı. Özellikle Çinli teknoloji şirketlerinin yaşadığı değer kaybı, bu durumu tetikleyen faktörler arasında yer alıyor.

Wal-Mart’ın, Çin’deki düşük tüketici talebi nedeniyle bazı şirketlerdeki paylarını satma noktasındaki haberleri, deflasyon endişelerini yeniden gündeme taşıdı. Bu durum, varlık fiyatları üzerinde olumsuz bir etki yaratmakta.

Dolar/yen paritesi, üçüncü işlem günü üst üste düşerek yüzde 0,9 azalışla 145,27 seviyesinden kapandı. Şu an itibarıyla ise önceki kapanışın yüzde 0,4 üzerinde, 145,9 seviyesinde işlem görüyor.

Exit mobile version