Atilla Yeşilada: Çok Sert Çakılacak

Atilla Yeşilada: Çok Sert Çakılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in liderliğindeki yeni ekonomi yönetiminin uyguladığı para politikalarının, büyük ölçekli kurum ve şirketler üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini belirten Yeşilada, özellikle vergi politikalarının sıkılaşmasının kazançları etkileyebileceğini ifade etti. “Mevcut durumda kötü haberlerle dolu bir tablodayız” diyen Yeşilada, borsa için olumsuz bir düzeltme sürecinin yaşanabileceğini öne sürdü.

Yeşilada, Türkiye’deki sıkı para politikalarının uzun bir süre devam edeceğini belirterek, 2024 yılı sonuna kadar faiz indirimine gidilmesinin mümkün olmadığını öngördü. Bu durumun, çalışan ve emekli ücretlerinde de ciddi bir düşüşe yol açacağını ifade etti. Orta ve dar gelirli vatandaşların zor bir süreçten geçeceğine dikkat çeken Yeşilada, yılbaşında yapılacak zamların sınırlı kalacağını söyledi.

Altın fiyatlarının uzun vadede yükselebileceğini belirten Yeşilada, borsa yatırımcılarını da uyararak, “Borsada işlem gören birçok şirket ekstra vergi ödeyecek. Bu da kazançlarını olumsuz etkileyecek” dedi. Dolar endeksinde de düşüş yaşanabileceğine dikkat çeken Yeşilada, “Gelişmiş ülkelerde doların yatay hatta negatif bir seyir izlemesi mümkün. Ancak bu Türkiye için geçerli olmayacak. Dolar/TL paritesi yükselebilir, ancak dövizde yatırım yapanlar beklediklerini bulamayabilir” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version