Avrupa yakasından Anadolu yakasına kira göçü! İşte en fazla kira getirisi olan iller: İstanbul listeden çıkıyor

Avrupa yakasından Anadolu yakasına kira göçü! İşte en fazla kira getirisi olan iller: İstanbul listeden çıkıyor

HaberGlobal’de yer alan habere göre, son dönemde İstanbul ve İzmir’in kira getirisi oranları, diğer şehirlerle kıyaslandığında geride kalıyor. Bu durum, yatırımcıların dikkatini Anadolu şehirlerine çekmiş durumda. Kira getirisi oranlarının yüzde 8’in üzerine çıkması, bu şehirlerde yatırım fırsatlarını artırıyor.

Gaziantep, Şanlıurfa, Erzurum, Eskişehir ve Konya gibi Anadolu şehirlerinde kira getirisi Temmuz ayında İstanbul ve İzmir’i geçerek yatırımcıların ilgisini çekti. Bu şehirlerdeki yüksek kira getirileri, yatırımcıları farklı coğrafyalara yönlendiriyor.

Eylül ayında konuta olan ilginin artması beklenirken, yıl sonundaki emlak piyasası tablosu belirsizliğini koruyor. Enflasyon ve mevduat faizlerindeki değişiklikler, kira artış oranlarının nasıl şekilleneceğini belirleyecek. Uzmanlar, bu faktörlerin emlak piyasası üzerinde önemli etkiler yaratabileceğini vurguluyor.

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa İstanbul’un; pahalılık nedeniyle artık tercih edilen bir kent olmadığını belirtirken; “Yüksek kira fiyatlarından dolayı insanlar, İstanbul’dan uzaklaşmak istiyor. İstanbul artık tercih edilen bir şehir olmaktan çıktı. 2023 yılında 800 bin kişi İstanbul’dan tersine göç etti. Üniversite için İstanbul’u tercih eden öğrenci sayısı da azalıyor. Talep azaldıkça fiyatlar düşmeye devam edecek” dedi.

Exit mobile version