Ayakkabı fiyatları uçtu!

Son zamanlarda her sektöre gelen zamlar ve yüksek enflasyon ayakkabı sektörünü de etkiledi. Artan maliyetler, yüksek enflasyon, asgari ücret ve işçi giderleri gibi birçok kaleme gelen zam ayakkabı fiyatlarının artmasına neden oldu.

Ayakkabı fiyatları yüksek enflasyon ve döviz kurunun etkisiyle yükselmeye devam ediyor. Günden güne yükselen fiyatlar, vatandaşları da mağdur ediyor. 7’den 70’e herkesin günlük hayatta kullandığı spor ayakkabıların fiyatı 4 bine dayandı. Bu nedenle Ankara’da da ayakkabı tamircilerinin işleri arttı.

Vatandaşlar ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalırken, yüksek fiyatlı ayakkabı almak yerine çözümü ayakkabılarını tamir ettirmekte buluyor.

Ayakkabı bakımı, ayakkabıların ömrünü uzatmanın ve görünümünü korumanın önemli bir parçası. İşte bazı temel adımlarla ayakkabının ömrü uzatılabilir.

Temizlik: Ayakkabılar düzenli olarak temizlenmeli. Bir fırça veya yumuşak bir bez kullanarak ayakkabının tozu ve kirleri düzenli olarak temizlenmeli. Daha inatçı lekeler için hafif bir temizleyici kullanabilir. Ancak, ayakkabının malzemesine göre doğru temizlik ürünleri seçilmesi gerekiyor.

Kurutma: Ayakkabı ıslanırsa, hemen kurumaları için içine gazete kâğıdı veya havlu koyarak kurumalı. Asla doğrudan güneş ışığına veya ısıya maruz kalmamalı, bu malzemelerin zarar görmesine yol açabilir.

Koruma: Ayakkabıları korumak için suya dayanıklı bir sprey veya krem kullanılması gerekiyor. Bu, su ve lekelerin malzemeye nüfuz etmesini önlüyor ve ayakkabıları uzun süre korunmasına yardımcı oluyor.

Exit mobile version