Aylık 60 bin TL maaşla çalışacak işçi bulunamıyor!

Aylık 60 bin TL maaşla çalışacak işçi bulunamıyor!

Coğrafi işaret belgeli olan dal bastı kirazlarının bu yıl aroma bakımında çok kaliteli olduğuna işaret eden Solmaz, Türkiye’de bu kirazın nam yaptığını belirterek, “İhracatçı gelirse İnşallah bu yıl da üreticilerimizin yüzü gülecek. Bu sezon da ürünlerimiz de çok kaliteli, seyrek tuttu ürün kalibrasyonu çok güzel” dedi.

Bu yıl ilçede 800 ton civarında kiraz hasadı olmasını beklediklerini aktaran Solmaz, bu yıl kiraz üreticisinin hak ettiği değerin verilmesi gerektiğini vurguladı. Geçen yıl çok büyük bir afet yaşadıklarını anımsatan Solmaz, doğal affet yüzünden çiftçilerin mağdur durumda olduğuna dikkati çekti.

Bu yıl üreticinin en büyük sorunlarından birinin de işçi bulmak olduğunu vurgulayan Solmaz, en büyük sorun işçi sıkıntısı olduğunun altını çizdi.

Yerelde çalışanlar kalacak yeri olmadığı için il dışına çıkınca şu anda işçi bulmakta zorlandıklarını anlatan Solmaz, “Bir işçinin maliyeti günlük 2 bin TL. Günde ortalama 60 kilo kiraz derecek”

Pazarda kirazın kilogram fiyatının da 60 ila 75 TL arasında gittiğini de belirten Solmaz, şöyle konuştu:

“Çiftimiz bir yıllık emeğini alamıyor ama aracılar burada kilo başına 15-20 TL alarak çiftçinin 2 senede kazanamadığını bir ayda kazanıyorlar. Bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz”

Kiraz üreticisi Mehmet Ali Özendi ise bu yıl kiraz hasadında işçi bulmakta güçlük yaşadıklarını dile getirdi.

Günde 2 bin TL’ye kiraz toplayacak işçi bulamadığını söyleyen Özendi, şunları kaydetti:

Exit mobile version