Bakan Bayraktar, Arap Ülkeleri ile Enerji İşbirliğini Güçlendirecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Arap ülkeleriyle işbirliğini güçlendirmeyi ve somut enerji projeleri geliştirmeyi hedeflediklerini duyurdu.

Bakan Bayraktar, gerçekleşen Arap Devletleri Ligi Misyonu Görüşmesi sırasında 21 Arap ülkesinin büyükelçileriyle bir araya geldi. Bayraktar, bölgedeki işbirliğinin her alanda ilerlemesini arzuladıklarını belirtti ve enerji bakanları düzeyinde bir zirve gerçekleştirilmesinin önemine dikkat çekti.

Bayraktar, Arap ülkelerinin küresel petrol üretiminin %28’ini, doğal gaz ihtiyacının ise %17’sini karşıladığını ifade etti. Bu ülkelerdeki enerji ağlarının güçlendirilmesinin arz güvenliğini sağlayacağını dile getirdi.

Türkiye’nin enerji projelerini geliştirmek için Arap devletleriyle işbirlikleri kurma hedefini vurgulayan Bayraktar, özellikle Irak ile konuşulan Kalkınma Yolu Projesi’nin enerji yolu projesine dönüşmesini önemsediğini belirtti. Bu projeler aracılığıyla bölgedeki kaynakların Türkiye üzerinden Avrupa’ya aktarılabileceğini kaydetti.

Bakan Bayraktar, iklim değişikliği mücadelesinin enerji politikalarını şekillendirdiğine dikkat çekerken, Türkiye’nin yenilenebilir enerji potansiyeline de vurgu yaptı. Ayrıca, nükleer enerji hedeflerinin 2028’e kadar ulaşılacağını belirtti.

Exit mobile version