Bakan Mehmet Şimşek enflasyon için o yılı işaret etti!

Bakan Mehmet Şimşek enflasyon için o yılı işaret etti!

Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın enflasyonu düşürme konusundaki desteklerinin güçlü olduğunu aktararak, “Mayıs’tan bu yana enflasyonda yüzde 23,5 düşüş sağladık. 2024’te enflasyonu yüzde 40, 2025’te yüzde 20 ve 2026’da yüzde 10’un altında bir seviyeye getirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Şimşek, Türkiye’nin cari açığını da değerlendirdi. Geçtiğimiz yıl cari açığın yüksek olduğunu hatırlatan Şimşek, alınan önlemlerle açığın yaklaşık 57 milyar dolardan 20 milyar doların altına düştüğünü açıkladı. Ayrıca, depreme yönelik harcamaların bütçe açığını etkilediğini, ancak alınan tedbirlerle bütçe açığını yüzde 5,2 seviyesine indirdiklerini ifade etti.

Mali disiplinin önemine de dikkat çeken Şimşek, kamuda disiplinin sağlanmasının kazanımları kalıcı hale getireceğini belirtti. “Bütçede disiplini sağlamaya başladık” diyen Bakan, kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarının düşüş trendinde olduğunu ve bunun da devam edeceğini söyledi.

Bakan Şimşek, enerji dönüşümünün öncelikli konularından biri olduğunu belirterek, yenilenebilir enerji ve yerel kaynakların etkin kullanımının gerekliliğini vurguladı. Ayrıca, yapay zeka konusundaki hazırlıklarının önemine değinerek, bu alanda yapılacak yatırımların verimliliği artıracağını ifade etti.

Exit mobile version