Bakan Şimşek borsa ve kripto para vergilendirmeleri iddialarına cevap verdi!

Bakan Şimşek borsa ve kripto para vergilendirmeleri iddialarına cevap verdi!

Hisse senetleri ve kripto varlıkların alım satım işlemleri üzerinden bir işlem vergisi alınacağı iddiaları, yatırımcılar arasında endişeye neden olmuştu. Ancak Bakan Şimşek, bu iddiaların abartılı olduğunu belirterek, “Çok sınırlı bir işlem vergisi gündemimizde,” ifadesini kullandı.

Bakan Şimşek’in açıklamaları, yatırımcılar için büyük bir rahatlama sağladı. Hisse senetleri ve kripto para yatırımcıları, kazançları üzerinden ek bir vergi yükü ile karşılaşmayacaklarını öğrenerek, piyasalarda güven ortamının oluşmasına katkıda bulundu.

Bakan Şimşek, vergilendirme politikalarının adalet ve etkinlik ilkelerine dayandığını belirtti. Kapsamlı bir vergi paketi üzerinde çalıştıklarını ifade eden Şimşek, vergilendirme alanında kapsamlı düzenlemeler yapacaklarını, ancak bunların kazanca dayalı bir vergi olmayacağını belirtti.

Bakan Şimşek şunları söyledi:

“Hedefimiz vergide adalet ve etkinliği sağlamak, vergilendirilmemiş hiçbir alan bırakmamaktır. Bu çerçevede üzerinde çalıştığımız vergi paketiyle ilgili bu aşamada söyleyeceğimiz tek şey; kripto varlıklar ve hisse senedinde kazanca dayalı bir vergi öngörmüyoruz.”

Exit mobile version