Bakanlık Düğmeye Bastı! Bu Cihazları Kullanan Herkese Ceza Kesilecek

Bakanlık Düğmeye Bastı! Bu Cihazları Kullanan Herkese Ceza Kesilecek

YENİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLAR TEŞVİK EDİLECEK

Bakanlık, kayıt dışı ekonomiyle mücadele etmek amacıyla perakende satışlarda doğru fatura ve fiş düzenlenmesini sağlamak ve kartla ödeme imkanlarını artırmak için bir dizi önlem aldı. 2013 yılında başlatılan uygulama ile, seyyar EFT-POS cihazları ve fiş düzenleyen cihazlar birleştirilerek yeni nesil ödeme kaydedici cihazların kullanılması teşvik edildi. Bu yenilik sayesinde, banka kartları ile yapılan tahsilatlar tek bir belge ile kaydedilerek kayıt dışı işlemlerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

KARTLI ÖDEMELER ZORUNLU HALE GETİRİLDİ

30 Aralık 2023 tarihinde yayımlanan tebliğ ile, dönüşüm sürecinin 1 Temmuz 2024’e kadar tamamlanması gerektiği belirtildi. Yeni nesil cihazlar üzerinden kartla ödeme kabul edilmesi zorunlu hale getirildi. Ayrıca, eski sistemlerin kullanımına son verilmesi için özel ceza düzenlemeleri de hayata geçirildi.

ESKİ CİHAZLARI KULLANANLARA 20 BİN TL CEZA KESİLECEK

Bakanlık, seyyar EFT-POS cihazlarının hala kullanıldığını tespit ettiğinde tüm banka ve ödeme kuruluşlarına yazı göndererek, bu cihazların derhal kullanımının durdurulmasını ve yerlerine yeni nesil cihazların verilmesini talep etti. Eski cihazları kullanan mükelleflere ise SMS ve mektup ile uyarılar yapıldı. Yapılan kontrollerde, eski cihazları kullanan mükelleflere 20 bin lira veya 10 bin lira ceza kesileceği bildirildi.

BANKALARA DA 200 BİN TL CEZA KESİLECEK

Exit mobile version