Bakanlıktan TÜVTÜRK’e Flaş Talimat: Araç Muayenesinde Artık O Para Ödenmeyecek

Bakanlıktan TÜVTÜRK’e Flaş Talimat: Araç Muayenesinde Artık O Para Ödenmeyecek

Tüketici Hakem Heyeti, bir vatandaşın şikayeti üzerine 1.130 liralık muayene ücretine ek olarak alınan 128 liralık komisyonun ‘ayıplı hizmet’ olarak değerlendirildiğine karar verdi ve komisyonun iadesine hükmetti. Bu durum, araç muayenelerinde alınan ek ücretlerin kamuoyunda tekrar tartışılmasına neden oldu.

Komisyon ücretleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) de gündeme geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, milletvekillerinin konuya ilişkin sorularına verdiği yanıtta, kredi kartıyla ödeme taleplerinin artması üzerine, ilgili kurumlarla yapılan görüşmeler sonucunda, bu komisyonların hizmetten yararlananlara yansıtılmasının uygun olduğu yönünde bir görüş birliğine varıldığını belirtti.

Bakanlık, yeni düzenlemelerle birlikte komisyon ücretlerinin vatandaşlara yük olmaması için çalışmaların devam ettiğini de vurguladı. Açıklamada, “Araç muayenelerinde banka kartı veya kredi kartı kullanımı araç sahiplerinin tercihine bırakılmaktadır. Yeni ihale döneminde araç muayene ücreti komisyon maliyetinin hizmetten yararlanana yansıtılmadan kredi kartı ile tahsil edilmesine ilişkin çalışmalar sürmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Exit mobile version