Bankada parası olanlar dikkat! ABD enflasyonu piyasayı sallayacak: İslam Memiş olacakları açıkladı

Bankada parası olanlar dikkat! ABD enflasyonu piyasayı sallayacak: İslam Memiş olacakları açıkladı

İslam Memiş, TV100’de paylaştığı yazısında ABD Tüketici Fiyatları (TÜFE) geçtiğimiz aya göre yüzde 0,2 oranında yükseldi. Enflasyondaki artışın beklentiler doğrultusunda geliştiği duyuruldu. TEmmuz ayında yıllık 2,9 arttığı öngörülürken, piyasa beklentisi 3.0 olarak belirlenmişti. Dolar, gümüş ve altın değerlendirmesinde bulunan Memiş, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz indirimine gidilmesinin kesin gözüyle bakıldığını açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) bu yıl faiz indirimine gidip gitmeyeceğini konuşan Memiş, daha önce yaptığı açıklamalardan bahsetti. Kasım ayında 250 bp, aralık ayında ise 250 bp indirim beklediğini paylaştı. Gelişmiş ve gelişmekte olan diğer ülkeler için de aynı sürecin yaşanacağını söyleyerek, yılın 3. ve 4. çeyreğinde merkez bankalarından indirim beklentisini açıkladı.

İslam Memiş, ‘Faiz indirimine gidilirse ne olur?” sorusunu yanıtladı. Ünlü ekonomistin açıklamalarına göre, bir şey değişmeyecek. Dünya ekonomisinin iyi olmadığını hatırlatan Memiş, faiz oranlarını değiştirmenin piyasayı düzeltmeyeceğini nitelendirdi.

İslam Memiş açıklamasında piyasayı da değerlendirdi. Piyasa değerlendirmesinin yanı sıra tahminlerinden ve kritik noktalardan bahsederek açıkladı. İslam Memiş’e göre piyasa ve tahminler şu şekilde;

Exit mobile version