Bankalara Giden Gizli Talimat Ortaya Çıktı: Kredilere Yeni Kısıtlama Geliyor

Bankalara Giden Gizli Talimat Ortaya Çıktı: Kredilere Yeni Kısıtlama Geliyor

Ziraat Bankası’nın eski Genel Müdürü Şenol Babuşçu, kamu bankalarında KOBİ ve ihtiyaç kredileri gibi bazı kredi gruplarında sıkılaştırmalara gidildiğini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Bu durum, Türkiye’nin enflasyonla mücadele amacı doğrultusunda harcamaları azaltma çabalarının bir parçası olarak öne çıkıyor.

Son olarak, Babuşçu kamu bankalarının belirli kredi kategorileri için sınırlandırmalar getirdiğini ifade etti. “Merkez Bankası sıkı para politikasını kamu bankaları aracılığıyla daha da sıkılaştırıyor mu?” sorusunu gündeme getirerek sözlerini tamamladı.

YENİ DÜZENLEMELER GELİYOR

Babuşçu’nun sosyal medya paylaşımı şu şekilde:

Türkiye’de bireyler ekonomik zorluklar yaşadığı için kredi kartı kullanımına yönelmiş durumda. Bu da kredi kartı harcamalarının neredeyse 10 trilyon liraya ulaşmasına neden oldu. Ekonomi yöneticileri, bu durumu engellemek için çeşitli önlemler almaya başladı. Babuşçu, kart harcamalarının zirve yaptığını ve yeni düzenlemelerin gündeme gelebileceğini vurguladı.

“Kamu bankaları bazı kredilerin kullandırımlarına sınırlamalar getirdi. Kısıtlamanın yoğunlaştığı kredi grupları: KOBİ Kredileri ve İhtiyaç kredisi. Merkez Bankası sıkı para politikasını kamu bankaları aracılığıyla daha da sıkılaştırıyor mu acaba?”

Exit mobile version