Bankalarda Sil Baştan Yeni Sistem: Nakit Para İle Giderken Biz Kez Daha Düşünün!

Bankalarda Sil Baştan Yeni Sistem: Nakit Para İle Giderken Biz Kez Daha Düşünün!

Memiş, bankalara gönderilen yeni talimatlar doğrultusunda, enflasyon ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında bankaların nakit para getiren müşterilere “Paranın kaynağını” sormaya başladığını ifade etti.

Memiş, bankaların bu yeni düzenlemeyle, işlemlerin nedenini, paranın kaynağını ve kullanım amacını sorgulamak zorunda olduğunu vurguladı. Ayrıca, yüksek meblağlarda nakit para işlemlerinde belgelerin hazır olması gerektiğini belirtti. “İzah edenler de sorun yok. İzaha edemeyenleri de izaha davet ederler” dedi.

Kağıt paraların dolaşımı bitecek, dijital paralara geçiş olacak, her şey kayıt içinde olacak.

Memiş, yazısında şu önemli uyarılarda bulundu:

Nakit para basımına dair de değerlendirmelerde bulunan Memiş, kağıt paraların tedavülden kalkacağına işaret ederek, “Yeni banknotların basılmamasının önemli nedenlerinden biri de, paranın dolaşımını dijital bitirmek.

Bundan sonra bankaya yüklü nakit görüteceğiniz zaman belgeleriniz hazır olsun.İzah edenler de sorun yok.

“Resmi belge ile bankaya götürdüğünüz nakitin kaynağını ispatlamak zorundasınız. Döviz bozdurduysanız ‘Döviz fişi’, altın bozdurduysanız ‘faturası’, ev ya da araba sattıysanız ‘satış belgesi’, mal veya ürün sattıysanız ‘belgesi’ ile bu kaynağı açıklamanız gerekiyor. Bu sorgu aslında daha önce de vardı, fakat uygulanmıyordu. Ancak artık sıkı bir şekilde uygulanıyor.”

İzaha edemeyenleri de izaha davet ederler.

Bundan sonra kimse kaynağı belli olmayan ya da izah edilemeyen çuval dolusu paralarla dolaşamayacak!” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version