Bankaların Faiz Yarışı Hız Kesmiyor: Aylık Mevduat Getirisinde Yeni Tablo Ortaya Çıktı

Bankaların Faiz Yarışı Hız Kesmiyor: Aylık Mevduat Getirisinde Yeni Tablo Ortaya Çıktı

FAİZ YÜZDE 59’A DAYANDI

Yatırımcıların, mevduat faiz oranlarından maksimum getiri elde edebilmek için sık sık farklı bankaların sunduğu fırsatları takip etmeleri öneriliyor. Tek bir bankayla çalışmak ve vade bitiminde faizleri gözden kaçırmak, potansiyel kazançları azaltabilir. Dolayısıyla, farklı bankaların sunduğu faiz oranlarını karşılaştırmak ve yüksek getiri sağlayacak fırsatları yakalamak büyük önem taşıyor.

Vadeli mevduat hesaplarına uygulanan stopaj oranları da vade süresine göre değişiklik gösteriyor. 6 aya kadar olan vadelerde yüzde 7,5, bir yıla kadar olan vadelerde yüzde 5 ve bir yıldan uzun vadeli hesaplarda ise yüzde 2,5 stopaj uygulanıyor. Mevcut stopaj oranları 31 Ekim 2024’e kadar geçerli olacak.

Faiz oranlarında yıl başından sonra düşüş beklentisi, bazı yatırımcıların vadeli mevduatlara ilgisini azaltmış olsa da, risksiz ve garantili getiri sağlayan bu yatırım aracı hâlâ popülerliğini koruyor. Özellikle 1-3 ay vadeli mevduatlarda faiz oranları yüksek seyrini sürdürüyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 4 Ekim haftasına ilişkin verilerine göre, yıllık bileşik ortalama faiz oranı yüzde 59,74 seviyesinde.

BÜYÜK YATIRIMCIYA ÖZEL FAİZ UYGULAMASI

NOT: Haberimizde yer alanlar yatırım tavsiyesi kapsamında değildir.

YENİ MÜŞTERİLER DAHA AVANTAJLI

Yatırımı 1 milyon TL ve üzeri olan müşteriler için bankalar, standart faiz oranlarının üzerinde, ekstra 1-2 puan daha fazla faiz imkanı sunabiliyor. Özellikle 32-92 gün vadeli mevduat hesaplarında, yüksek getiri elde etmek mümkün. Ancak, bankalar uzun vadeli faiz oranlarını geri çekmiş durumda ve yılbaşından itibaren faiz oranlarında bir düşüş bekleniyor.

Bazı bankalar, özellikle dijital platformlarda, yeni müşterilere özel cazip faiz oranları sunuyor. Bu oranlar yüzde 53-54 seviyelerine kadar çıkabiliyor. Mevcut müşteriler için faiz oranları yüzde 45-46 seviyelerinde kalırken, yüksek faiz arayışında olan yatırımcılar yeni müşteri avantajlarını değerlendirebilir.

Exit mobile version