Bir devir bitiyor! BMW, Audi, Mercedes, Volkswagen, Fiat, Peugeot hepsine vedaya hazırlanın

Bir devir bitiyor! BMW, Audi, Mercedes, Volkswagen, Fiat, Peugeot hepsine vedaya hazırlanın

Fütürist iş insanı Alphan Manas’ın sosyal medya paylaşımlarında yaptığı uyarı, Avrupa’nın önde gelen otomobil markaları için büyük bir tehlikeyi gözler önüne serdi. Tesla ve BYD, elektrikli araç sektöründe öne çıkarken, Mercedes, BMW, Volkswagen gibi devler geride kalma riskiyle karşı karşıya.

Alphan Manas’ın yaptığı çarpıcı açıklamaya göre, Tesla ve BYD dışındaki tüm otomobil üreticileri, yenilikçilikte geride kalıyor ve bu durum büyük bir tehlikenin habercisi. Manas, Tesla’nın orta vadede sadece bir otomobil üreticisi değil, dünyanın en büyük elektrik üreticisi olacağına dikkat çekiyor. Tesla Semi gibi 900 MW’lık pile sahip kamyonların Avrupa otoyollarını ele geçireceği ve bu durumun sektörü derinden etkileyeceği öngörülüyor.

Manas, Tesla’nın ilerleyen yıllarda SMR (Küçük Modüler Reaktör) adı verilen tehlikesiz paket nükleer santrallerle elektrik üretimini artıracağını ve bu santrallerin şarj istasyonlarında kullanılarak Tesla Semi gibi araçların off-grid şarj edileceğini belirtiyor. Bu yenilikler, Tesla’nın elektrikli araç piyasasında benzersiz bir avantaj elde etmesine yol açabilir.

Tesla’nın bu büyük sıçrayışı, özellikle Mercedes, BMW, Volkswagen, Audi, Peugeot ve Fiat gibi Avrupa’nın dev otomobil üreticilerini tehdit ediyor. Elektrikli araç dönüşümüne yeterince hızlı adapte olamayan bu markalar, tarih olma riskiyle karşı karşıya. Manas’a göre, Avrupa ekonomisi zaten büyük bir resesyonun eşiğindeyken, elektrikli araç devrimine ayak uyduramayan markalar bu süreçten daha fazla zarar görecek.

Exit mobile version