BIST100, 9 bin direncini aştı

BIST100, 9 bin direncini aştı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50’de sabit tuttu. Avrupa Merkez Bankası (ECB) ise piyasa beklentileri doğrultusunda üçüncü kez faiz indirimi yaparak faiz oranlarını 25 baz puan düşürdü.

ABD’de açıklanan verilere göre, perakende satışlar eylülde aylık bazda yüzde 0,4 artışla 714,4 milyar dolara ulaştı. Philadelphia Fed İmalat Endeksi ekim ayında 10,3 seviyesine çıkarak sektördeki büyüme sinyallerini güçlendirdi. Ayrıca, işsizlik maaşı başvuruları 12 Ekim itibarıyla sona eren haftada 241 bine düşerek beklentilerin altında gerçekleşti. Analistler, bu verilerin resesyon endişelerini hafiflettiğini ve küresel piyasalarda olumlu bir seyir izlendiğini ifade etti.

Yarın yurt içi veri gündeminin sakin olacağını belirten analistler, yurt dışında ABD’deki konut başlangıçları ve inşaat izinleri, Çin’deki büyüme ve perakende satışlar, Japonya’daki enflasyon verilerinin öne çıkacağını vurguladı. Teknik olarak BIST 100 endeksinde 9.100 ve 9.200 seviyelerinin direnç, 8.850 ve 8.710 puanın ise destek noktaları olarak izleneceği belirtildi.

Exit mobile version