Bitcoin neden ekim ayında beklenen yükselişi gösteremiyor? Ünlü analist kritik tarihi açıkladı

Bitcoin neden ekim ayında beklenen yükselişi gösteremiyor? Ünlü analist kritik tarihi açıkladı

Peterson, ekim ayının tarihsel olarak Bitcoin için yükselişle geçmesine rağmen, bu hareketin genellikle 19 Ekim’den önce başlamadığını belirtti. Ancak, bu yıl Ekim ayının son 10 yılın en kötü başlangıcını yaptığını da ekledi. Bu durumu, ABD’deki seçim yılına bağlayan analist, Bitcoin’in seçim yıllarında genellikle bu ayda baskı altında kaldığını ifade etti.

Analist, ayrıca Bitcoin spot ETF’lerinin, Bitcoin ağında “sıfırdan fazla bakiyeye sahip” cüzdanların büyümesini bir süre geciktirdiğini iddia etti. Ancak bu durumun yavaş yavaş toparlanmaya başladığını da vurguladı. Peterson’a göre, bu metrikte yeni bir zirve, Bitcoin fiyatı rekor kırmadan önce gelebilir. Analist, bu rekorun 90 gün içerisinde kırılabileceğini tahmin ediyor.

Yazının hazırlandığı sırada, Bitcoin fiyatı 60.700 dolar seviyesinde ve son 24 saatte yüzde 0,21’lik bir artış gösteriyor.

Timothy Peterson’a göre, Bitcoin’in bu yıl ekim ayında beklenen yükselişi gösterememesinin en büyük nedeni, ABD’de yaşanan seçim yılı etkisi. Analist, tarihsel verilere dayanarak, Bitcoin’in seçim yıllarında ekim ayında baskı altında kaldığını ve yükselişin ancak ayın ortalarından sonra başladığını belirtiyor.

Exit mobile version