Bitcoin yeniden uçuşa geçti: Kritik seviyenin üzerine çıktı

Bitcoin yeniden uçuşa geçti: Kritik seviyenin üzerine çıktı

ABD merkezli Bitcoin ETF’leri, geçtiğimiz hafta boyunca iki önemli giriş günü yaşadı. 7 Ekim ve 11 Ekim tarihlerinde ETF’lere sırasıyla 235 milyon dolar ve 253,5 milyon dolar yatırım girişi kaydedildi. Bu süre zarfında toplamda 308 milyon dolar giriş sağlandı. 11 Ekim itibariyle ABD merkezli Bitcoin ETF’lerinde kilitli varlıkların toplamı 58,6 milyar dolar seviyesine ulaştı. Ayrıca, kripto ürünlerinde toplam net girişler geçen cuma itibariyle 18,81 milyar dolar oldu.

Bitcoin fiyatlarındaki yükseliş, hafta sonu yaşanan önemli bir olayı da takip ediyor. ABD medyasına göre, eski Başkan Donald Trump’a yönelik olası bir üçüncü suikast girişimi, güvenlik güçlerinin başarılı müdahalesiyle engellendi. Al Jazeera’nın haberine göre, bir Trump mitingine sahte basın ve VIP kartlarıyla girmeye çalışan ve silah taşıyan bir kişi Kaliforniya’daki mitingde gözaltına alındı. Şüpheli, Vem Miller olarak tanımlandı ve üzerinde yüklü bir tüfek, tabanca ve yüksek kapasiteli bir şarjör bulundu. Polis, bu kişinin miting alanının girişinden yaklaşık yarım mil uzakta durdurulduğunu belirtti.

Trump’a yönelik 3. suikast girişimi engellendi

Trump’a yönelik bu yıl içinde iki farklı suikast girişimi daha yaşanmıştı; ilki Temmuz’da, diğeri ise Eylül ayında meydana gelmişti. Trump, 5 Kasım’da gerçekleşecek seçimler öncesi kampanyalarını sürdürüyor. Tesla CEO’su Elon Musk, bu seçimleri “hayatınızın en önemli seçimi” olarak nitelendirmişti.

Exit mobile version