Bloomberg: Türkiye’de ekonomi rüzgarları değişiyor… Yatırımcılar TL tahvillerine akın ediyor

Bloomberg: Türkiye’de ekonomi rüzgarları değişiyor…   Yatırımcılar TL tahvillerine akın ediyor

HSBC Varlık Yönetimi ekonomistlerine göre, Türkiye’nin net döviz rezervlerinin artışı, reformların etkisini gözler önüne seriyor. Aviva Investors Global Services Ltd’den analist Carmen Altenkirch, Türkiye ekonomisinin dönüşümünün etkileyici olduğunu belirterek, “Ekonomi ekibine doğru olanı yapma gücü verilmiş gibi görünüyor” dedi.

Seçimlerin ardından Erdoğan’ın Mehmet Şimşek liderliğinde atadığı piyasa dostu ekonomi ekibi, kilit faiz oranını %8,5’ten %50’ye yükselterek yabancı yatırımcıları çekti. Gemcorp Capital ekonomisti Simon Quijano-Evans, “Türkiye için her şey yolunda gidiyor” diyerek, Şimşek ve Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadeleye devam etmesinin önemini vurguladı.

Türkiye’nin yerel para birimi cinsinden devlet tahvilleri mayıs ayında yükselirken, dolar cinsinden borçlanıp liraya yatırım yapmak, kârlı bir strateji haline geldi. PGIM Fixed Income’dan Magdalena Polan, “erdemli bir döngünün” başladığını ve Türkiye’nin ekonomik politikalarına sadık kalması gerektiğini belirtti.

Türkiye’nin riskleri arasında denizaşırı yatırımcıların liraya erişim kısıtlamaları, kısa vadeli dış borç ve cari açık bulunuyor. Ancak, yatırımcıların Türk varlıklarını satın almasının kolaylaşacağına dair işaretler de var. Yetkililer, offshore döviz swapları üzerindeki kısıtlamaları hafifletmeyi planlıyor.

Exit mobile version