BMD kira oranlarını karşılatırdı: Bayrampaşa AVM’si, Berlin’den pahalı

BMD kira oranlarını karşılatırdı: Bayrampaşa AVM’si, Berlin’den pahalı

Yener Karadeniz’in Ekonomim’de yer alan haberine göre, BMD Başkanı, sektörün öncelikli sorunlarından birinin yüksek AVM kiraları olduğunu vurguluyor. Yasal kira artış oranlarının aşıldığını ve mülk sahiplerinin artış talepleriyle markaları tehdit ettiğini dile getiriyor. BMD, çözüm olarak yasa değişikliği talep etti ve ciro kirasının olduğu yerlerde rayiç bedel uyarlama davası hakkının olmaması gerektiğini savundu.

AVM’lerin yeni kiracılarını yüksek kiralarla çekerek rayiç bedelleri yükselttiği iddiası da gündemde. BMD üyeleri, bu durumun art niyetli olduğunu ve sektörde enflasyon fırsatçılığının başladığını belirtti.

Ayrıca, markaların aidatlar konusunda da AVM’leri eleştiriyorlar. Aidatların tahsilatıyla ilgili şeffaflık olmadığını ve suistimal edildiğini iddia ediyorlar. BMD’nin hesaplamalarına göre, metrekare başına düşen aidat gelirinin önemli bir kısmının suistimal ediliyor.

BMD’nin başkanı, sektördeki diğer bir sorunun ithalatta uygulanan referans fiyat uygulaması olduğunu belirtiyor. Referans fiyat konusunun çözülmeden enflasyon sorununun da çözülemeyeceğini ifade ediyor.

Exit mobile version