Bosch, JCH’den İklimlendirme İşini Satın Alıyor

Bosch, JCH’den İklimlendirme İşini Satın Alıyor

Bosch Grubu, Johnson Controls-Hitachi Klima (JCH) ortak girişimini satın alma sürecine girdi. Bu stratejik hamle ile birlikte Bosch, küresel iklimlendirme pazarında liderliğe yükselmeyi hedefliyor.

Bosch Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Stefan Hartung, bu satın almanın şirket tarihindeki en büyük işlem olduğunu belirtirken, “Bu adım, 2030 stratejimizin önemli bir kilometre taşıdır. Büyüyen iklimlendirme pazarında lider konumumuza yükseleceğiz” dedi.

2022 yılında JCH ile birlikte yaklaşık 4 milyar avro ciro elde eden Bosch, bu satın almayla birlikte iklimlendirme pazarındaki cirosunu 9 milyar avro’ya çıkaracağını öngörüyor. Hartung, ABD ve Asya’daki varlıklarını güçlendirerek stratejik dengesini sağlamlaştıracaklarını da vurguladı.

Bosch Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Christian Fischer, “Teknolojik ilerlemeler ve yeni düzenlemelerin etkisiyle, pazarın 2030 yılına kadar %40 büyümesi bekleniyor. Satın alınan işler, şirketimizin temelini oluşturacak” diye konuştu.

Johnson Controls Üst Yöneticisi George Oliver, bu anlaşmanın Bosch’un portföyünü tamamlayacağını ve Bosch’un liderliğinin, yenilikçi ürün ve hizmetler sunmaya devam etmeyi sağlayacağını belirtti.

Exit mobile version